Ny samarbetspartner för Vätterleden racing

AFL AABENRAA FÄLGLAGER kommer att hjälpa mig med nya fälgar och däckkrängning under 2008. Ett stort tack till Nicklas. Återkommer med mer bilder på fälgarna.
www.afl.nu

105 dagar kvar till premiären

Nu är det 105 dagar kvar till start på Mantorp Park i östergötland. Det är många som håller på in i det sista med sin bil, men jag vill vara klar i god tid så jag kan koncentrera mig på körningen. Jag hoppas på en stor hejarklackimage107 Jag tänkte fortsätta visa lite bilder från Erkkis karriär:

image105
Erkki kör på Stellan Wingårds bakhjul i utgången av depåkurvan på Mantorp som resulterade i en riktig flygtur med landning på två hjul.

image106

Erkki får ta gräset till hjälp när ett par medtävlare snurrar i en kurva på Österikke Ring.  

En ny stjärna

Igår fick jag 2 HV 71 biljetter av Ringvalls reklam, så jag tog med mig min gode vän Per. Det var en underhållande match, det var särskilt kul att se Mattias Tedenby. Han var riktigt snabb på skridskorna. HV 71-Södertälje 3-1
Martin Thörnberg gör enkelt 2-0 i numerärt underläge bakom en chanslös Björn Bjurling. Annars imponerade unge Mattias Tedenby i 3-1-segern.

Rapport från garaget

Nu börjar man se slutet på mekandet. Förra fredagen körde jag iväg min gamla motor till Halmstad. Jag har bytt alla rör och slangar i bakvagnen, skickat iväg diffen till 02-depån i skåne för byte av drevsats och öka diffen till 40% istället för 25%.
Så nu är det lite finlir kvar, montera en catchtank till vevhusventilationen. Sätta en elfäkt bakom kylen, på min nya motor har jag ingen fläkt. Montera en catchtank för bensinen, i långa högerkurvor dippar motorn pga bränslet försvinner. om jag sätter en cathtank med pump innan motorn som hela tiden fylls på kommer jag inte ha det problemet! Jag har också varit hos Mercus och fixat teamkläder.

STCC Kalendern 2008



Det mest prestigefyllda racingmästerskapet i skandinavien, STCC går i år in på sin 13:e säsong 2008. Elva deltävlingar är planerade på totalt sju olika banor i Sverige och Norge. Däribland för första gången ett stadsrace i en av Sveriges största städer, Göteborg.
- Vi har den mest spännande kalendern i STCC någonsin, det är en lång och tuff säsong med banor som många förare och team redan känner till. Nu kan vi också spetsa den med en joker, ett stadsrace som kommer att bli något utöver det vanliga, säger Bob Huzell på STCC AB.

När det gäller stadsracet i Göteborg återkommer STCC AB och Göteborg Stad med närmare information i slutet på januari.



STCC-kalendern 2008            
Deltävling:    Datum    Bana    

1.         20 april    Ring Knutstorp    
2.         4 maj    Sturup Raceway        
3.         18 maj     Mantorp Park
4.         1 juni     Karlskoga Motorstadion    
5.         14 juni     Göteborg City Race
6.         29 juni     Sturup Raceway    
7.         13 juli      Falkenberg
8.          17 augusti     Karlskoga Motorstadion        
9.         31 augusti     Ring Knutstorp
10.         14 sept     Våler (Norge)        
11.         28 sept     Mantorp Park       


Skidhistoria

Jag citerar från Oskars blogg:
Ni som såg Kallas framfart uppför slalombacken idag fick se skidhistoria! Jag kan inte hitta något svenskt genombrott inom längdåkningen som kan jämnföras med det hon gjort på Tour de Ski. När Elofsson kom så var han kanske lika bra i 10 - 30 km fristil, men Kalla är grymt bra i Sprint, klassiskt, fristil! Jag tror att det hon gjorde idag kommer att kommas ihåg på samma sätt som Thomas Magnussons segerryck i Stafetten i Lahtis-VM 1978.

Jag kan bara hålla med...

Följ Oskar Lunds Elitsatsning

www.oskarlund.blogspot.com

Om ni behöver tips vad det gäller träning och motivation? Då ska ni följa Oskars satsning.
Kämpa på Oskar.



Rösta på Mattias Ekström

Hej på er alla och god fortsättning på det nya året   Vidarebefordrar här uppmaningen att rösta på Mattias. Sprid infon till hela er bekantskapskrets, för visst vill vi alla se Mattias, som vinnare igen            
Extra Nyhetsbrev Januari 2008   Hjälp Mattias Ekström få Jerringpriset!   Vi är så otroligt glada och stolta över att Mattias Ekström nominerats till 2007 års Jerringpris, det enda stora idrottspris som svenska folket utser vinnare till. Om vi alla hjälps åt kan Mattias bli den förste från Svenska Bilsportförbundet att vinna det åtråvärda priset. Förra året gick det till Sanna Kallur, häcklöpare inom Friidrotten.   Du ringer 099-420 02 senast den 12 januari för att rösta fram Mattias till slutomröstningen på den tv-sända Idrottsgalan två dagar senare. Då återstår finalomgången och visst är Mattias en värdig vinnare efter sin andra totalseger i DTM och andra raka segern i Race of Champion. Den här gången kan han dock inte vinna av egen kraft utan vi måste hjälpa honom! Ring därför 099-420 02 och rösta på honom. Självklart får du gärna tipsa andra att göra likadant! Målet är att Jerringpriset för första gången någonsin går till en svensk tävlingsförare på fyra hjul. Samtalet kostar 5.70 kronor.

Film från finalen på knutan 2007

Till nästa år kommer ni kunna följa mina race i efterhand, för nu har vi skaffat en videokamera:)
Här kommer ett smakprov...

Repotage i Rapport 2001


RSS 2.0