Lady Race in the 80s...


Skillnaden mellan 2008 och 2009 års F1.


BMW M3 GTR - Hans Joachim Stück - Nürburgring

Det här är härligt.....


Vad är BMW Cup?

Vad är BMW Cup?

Tävlingsserien BMW Cup är ett klubbmästerskap i Racing som arrangeras och drivs av medlemmar i BMW Sport Club. Serien startade 1995 och har sedan dess vuxit till en av landets största märkesbundna tävlingsserier.

Ett av Cupens syften är att främja tävlande med BMW-bilar. Därför tillåts enbart baskarosser i stål tillverkade av BMW. Likaså tillåts enbart motorer tillverkade av BMW.



Klass Standard

Instegsklassen i BMW Cup, men kanske också den med hårdast konkurens. Här kan alla prova på att åka banracing utan att det ska behöva bli "för dyrt". Bilarna får modifieras vad beträffar stötdämpare och fjädrar, men i övrigt tillåts enbart originaldelar tillhörande bilmodellen. Det är m.a.o. tillåtet att använda sig av bla BMW:s originalmonterade sportlådor, diffbromsar m.m. Motorn får i stort sätt bara "finjusteras". Max hjuldim. är 15 tum. Bilarna måste uppfylla säkerhetsregler fastställda av SBF. Bilmodeller som förekommer är bla 2002ti, E21 323i, E30 318is och Z3.



Klass Modifierad

En intressant "mellanklass" innehållande trimmade bilar, men med vissa restriktioner att hålla sig inom, bla en maxgräns för hjul och motorsstorlek. Även här är det max 15 tum hjul som gäller. De flesta deltagande bilarna är byggda enbart för BMW Cup, men även andra bilar från tex olika långloppsserier och SSK deltar. Vinnarbilar kan vara en "vass" 2002 eller 325i.



Klass Special

Värsting-klassen i BMW Cup. Här finns inga restriktioner angående hjul och motorstorlek, endast överladdning är förbjuden. Slicks är tillåtet. I den här klassen förekommer bl.a. gamla fabriksbilar från BTCC och STCC. Men det går även att vinna med "hemmabyggen" trimmade till bristningsgränsen, t.ex. M3 E36/E46 eller Z3M. Här klassar oftast bilar från SLC GT och avancerade långloppsbilar in.



Kevin


Motionslopp på Göterborgsbanan.

Motionslopp på Göteborgsbanan

Den 5-6 juni ska succén av Göteborg City Race följas upp.

Men redan i mars intas banan för ett motionslopp för löpare.



Motionsloppet Göteborgsvarvet satsar på tidsträning på racerbana. Alla som vill förbättra sin startposition i årets lopp, som går den 16 maj, får chansen att göra en bra tid i ett seedningslopp den 22 mars.

Mer än 53 000 löpare är anmälda till halvmaran i maj uppger TT. De startande grupperas enligt vilka tider de presterat förut i tävlingen.

Seedningsloppet är 10,5 kilometer och går som ett varvlopp på STCC-banan i Frihamnen. Arrangörerna räknar med att det främst ska locka startande bland de 19 000 av årets anmälda som inte sprungit Göteborgsvarvet tidigare.


Klassiskt radioreferat

http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=178467&BroadcastDate=&IsBlock=0

Go-cart

I Lördags var det dags för go-cart race. Audiklubben utmanade BMWSC på Torsvik. Vi var inte många från BMWSC men gjorde hyfsat ifrån oss. Jag kom på andraplats och Stacke på fjärdeplats. I söndags var det familjemiddag i vikingstad. Det är kul att se kusinerna ihop. Jag var även och inhandlade en ny kontorstol till jobbet, den är utformad som en racestol:).

Tjipperundan


RSS 2.0