Trea totalt i BMW Cup

Efter en lång och tuff säsong kan jag kliva upp på pallen som tvåa i min klass och trea i den totala poängställningen. Vilket jag är mycket nöjd med. Jag är även ensam om att ha varit på pallen i alla deltävlingar.
När säsongen startade hade jag som målsättning att komma på pallen i standardklassen. Detta lyckades jag med och det har gått så bra att jag kunde vara med och strida om totalsegern i cupen. Nu slutade jag trea men det avgjordes inte förräns sista tävlingen, spänning in i sista minut. Jag har även varit på pallen varje tävling denna säsong vilket jag är ensam om i cupen, jag är mycket nöjd!

Finalen på Gelleråsen:
Kvalet var spännande med en våt bana, det var nytt för mig och det tog lång tid att få upp farten. Det var även flera som hade svårt med regnet, vilket resulterade i många gulflaggningar pga avåkningar. Även jag själv var av banan två gånger men kom upp på egen hand. Jag kvalade in på en fjärdeplats och Per-Ola tog pole. Race 11 var även det regningt. Jag gjorde en dålig start men lyckades ändå bromsa mig upp till tredjepaltsen i första kurvan. Sedan höll jag denna placering till det var två varv kvar och heatet flaggades av pga krasch, Severinsson fick sladd och åkte in i posteringen vid hårnålen.

Race 12 hade det blivit torrt underlag och jag kände mig laddad, jag gjorde återigen en dålig start. Jag missade växeln, tack vare detta kunde jag få en bra översyn över fältet och kunde välja rätt spår, jag bromsade nog om tre bilar i första kurvan. Sen var jakten igång, försökte hänga på Per-Ola och Siggesson men var samtidigt tvungen att kolla i bakspegeln efter Fägerblad. Efter några varv kom Fägerblad om och jag tappade rytmen. Skärpte till mig och gjorde ett försök till omkörning. Harald lämnade en lucka till höger vid startkurvan som jag siktade på, tyvärr överskattade jag mina bromsar och tryckte till honom i sidan och fick upp honom framför mig med hela hans bredsida framför kofångaren. Fägerblad snurrade och jag kunde fortsätta mot målflaggan.





Vätterleden Racing Nostalgi


RSS 2.0