Vill du dansa Lindy hop

"-Come on katten, det svänger ju!"


 


Många förknippar Lindy Hop med halsbrytande tempo och häftig akrobatik. I själva verket varierar tempot mycket och Lindy kan med fördel också dansas i långsamt tempo till jazz och blues. I den sociala dansen, som är kärnpunkten i vår undervisning, används akrobatik väldigt sällan eller inte alls. Man behöver med andra ord varken bättre eller sämre fysik för att klara att dansa Lindy Hop än man behöver för annan sällskapsdans.
  

Lindy Hop har vissa likheter med bugg, men grundsteget är lite annorlunda. Vi växlar mellan steg och trippelsteg och räknar 6-or och 8-or. Stilen skiljer sig också en del från buggens. Kavaljeren ska vara så maskulin som möjligt, och damen så feminin som möjligt. Dansen är energirik, intensiv, mjuk, följsam och har ett skönt gung - allt på samma gång!

Man är aldrig för ung eller för gammal för att lära sig Lindy Hop. Det är en dans för alla. Den är fri och ger möjlighet till improvisation och personligt utförande utan regler och restriktioner, och det finns stora möjligheter att utvecklas som dansare. Damen får också lov att ta sig vissa friheter och påverka dansen. Det är inte alls så svårt som en del tror. Gör ett försök du också! 


Om du är intresserad kontakta jönköpingssportdansklubb (länken finns till höger).
Varför började jag med Lindy? Hm tror det har med min sambo Fia att göra:) hon blir din lärare om du väljer någon av Lindykurserna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0