STCC, Rally, FIA GT och reportage i JP.

Ihelgen var vi på mantorp fredag-lördag och hjälpte till med att arrangera STCC och dess supportklasser, en riktig höjdarhelg med många roliga race och ca 25.000 besökande. I lördags var det även ett reportage i jp om Vätterleden Racing om hur det var förr och i nutid. Helgen som kommer den 3 okt, ska jag och David Jarl åka till västergötland och köra reguality rally med min Saab V4. Samma helg åker Max (min bror) till Circuit Paul Ricard i sydfrankrike (hade hellre åkt med Max till sydfrankrike:)). Han åker dit som representant för svenska bilsportförbundet och tävlingen som körs är FIA GT en riktig hödargrej för brollan.
Och den 10 okt är det BMW Cup final på Mantorp Park, så det är fullt upp. Jag ligger nu 4 i min klass i BMW Cup och har en poäng upp till trean, så min målsättning är att komma på pallen. Efter racen är det fest och prisutdelning i hotell kungs starby Vadstena.


Fia var fotograf på STCC.

Missa inte Finalen i STCC på Mantorp Park


Lördagen den 26 september avgörs STCC, Carrera Cup, JTCC, Camaro Cup och Pro Superbike. Ni som följer min blogg har möjligheten att få två biljetter sponsrade av Rudenstams Parti. Först till kvarn...skriv i kommentatorsfältet om ni är intresserade. För tider m.m se www.stcc.se


Pressrelease 090916

Den 3 oktober 2009 kommer Vätterleden Racing att deltaga i regularityrallyt Västgötaloppet utanför Vara i västergötland. Denna satsning görs för att utvärdera om det är möjligt att köra midnattsolsrallyt 2010-2011.
 
Vätterleden Racing, som även tävlar i banracingserien BMW Cup, ska prova på denna ganska nya tävlingsgren inom bilsporten. Denna klass har kunnat ses bla under midnattsolsrallyt. Tävlingen körs med standardveteranbil eller veterantävlingsbil och en regularitysträcka går ut på att följa en viss medelhastighet så nära som möjligt. Bilmodellen vi kommer använda oss av är en saab V4 1970 i orginalutförande. Som co-driver bredvid undertecknad kommer David Jarl att sköta kartläsningen. David har tidigare provat på både långlopp och formelbilsracing och det kommer kännas bra att ha honom i teamet.  


BMW E30 318is

   




Bilder från Christer Ljungaeus F3 1970-talet


Erkki på Mantorp. Bilmodel: Ralt RT1 - Toyota/Novamotor


Erkki på Knutstorp. Bilmodel: Brabham BT41 - Toyota/Novamotor

Mer bilder av Christer http://www.svartamasken.com/visa_galleri.asp?m=5&id=57&view_image=
                                
                                http://www.svartamasken.com/visa_galleri.asp?m=5&id=66&view_image=

RSS 2.0