Oskar laddar

Jag kommer åka till Serre chevalier v9 och kommer inte vara hemma. Jag kommer hem lagom till söndags morgon första helgen i mars. Då kan jag slå på tv och följa oskars fight i vasloppet.

http://oskarlund.blogspot.com




Sveriges Monaco

Flash Engineering inspekterar Sveriges Monaco
22 February 2008 09:48
Ålder: 8 hrs


Kategori: EXTRA STCC
Flash Engineering var tidigare under veckan på plats i Göteborg och inspekterade platsen för stadsracet i Göteborg - Sveriges Monaco. Janne "Flash" Nilsson och Thomas Johansson var entusiastiska efter besöket.

- Det här kommer att bli hur fränt som helst, jag kan knappt bärga mig! Banan ligger bara ett stenkast från centrum och har en riktigt häftig layout, precis som det legendariska stadsracet i Monaco, menar "Flash".


Arbetet med att förbereda bananpiren inför tävlingen är i full gång. Vid Flash Engineerings besökstillfälle höll man på att ta bort gammal tågräls där den nya asfalten kommer att läggas. Thomas Johansson var minst lika entusiastisk som "Flash" över byggnationen.
- Det kommer att gå riktigt fort här och det kommer inte att vara en långsam, trång bana som annars är vanligt för stadsrace. Det här luktar succé redan nu, säger Johansson.

Banan mäter 1.650 meter med flertalet kurvor som kommer att erbjuda bra omkörningsmöjligheter enligt de båda STCC-veteranerna.
- De två hårnålarna kommer att vara perfekta för att finta upp konkurrenterna på läktarna. Breda in och breda ut gör det möjligt att köra flera bilar i bredd, helt perfekt, menar "Flash".

Även Flash Engineerings stjärnförare Richard Göransson har varit med i planeringen av banan.
- Jag var med och justerade några kurvor och jag tycker de har lyckats riktigt bra med layouten nu. Den kommer att innehålla allt en modern racerbana skall ha. Jag vill tävla där nu, säger Göransson med ett leende.

Under dagen på bananpiren tog förarduon ett varv med en standardbil enligt den planerade bansträckningen. Se varvet på video på:
www.flashengineering.se


Kosovo flashback

Idag när jag var ute och promenerade mötes jag av en massa bilar med viftande kosovoflaggor. För åtta år sedan var en av våra uppgifter i kosovo att förhindra kosovoalbaner att vifta med flaggor när de körde genom serbiska byar. Så det var blandade känslor som jag kände. Tur att vi lever i ett fritt land.
image109

Fullt upp..

Eftersom jag sitter med i BMWsc styrelse nu. Så har vi haft fullt upp med att få allt färdigt inför säsongen. Bilen är i stort sett färdig. Idag var jag hos samuel i Horda " Millway" www.millway.se och hämtade en krängningshämmare till bakvagnen. Han har special byggt den till min bil. Han har ett förflutet som tävlingsförare i supporterklassen radical som kör samtidigt med stcc. Nu i helgen fyller Fia 30.. så det ska firas:)

Prinsen i carrera cup



Prins Carl Philip blir motorprinsen på riktigt.

STCC-stjärnan Jan "Flash" Nilsson är enligt Expressen mannen bakom satsningen.

- Inga kommentarer, säger "Flash" själv.


I nya numret av Teknikens Värld släpps nyheten att Prins Carl Philip i år kommer att köra den Porsche Carrera GT3 RS som Tony Richardsson körde förra året. Han ger sig därigenom in i en av Sveriges tuffaste racingserier och kommer att tävla tillsammans med svensk racings kungaklass STCC i nio av elva deltävlingar.

Expressen släppte nyheten imorse och hänvisade till Teknikens Värld. Nyheten har under dagen toppat de flesta dagstidningarnas nätupplagor.
"Det är racerföraren och STCC-teamägaren Jan "Flash" Nilsson som har övertalat prinsen att ställa upp", skriver TT.

"Flash" själv vill i dagsläget inte kommentera uppgifterna.
- Jag har inga kommentarer, säger STCC-stjärnan kort.

Han dementerar inte heller uppgifterna vilket kan betyda att vi för
Motorprinsen är en titel som Carl Philip ärvt av sin pappa kungens farbror, prins Bertil.

Prins Bertil hade ett mycket stort motorsportintresse och tävlade i flera stora rally- och racertävlingar. 1930 ska prins Bertil enligt historiebeskrivningen ha tackat nej till ett erbjudande om att bli professionell racerförare.

Om prins Carl Philip når så långt återstår att se. Ett första steg blir att försöka besegra den svenska eliten i Porsche Carrera Cup.
Premiären körs på Knutstorp - prins Bertils gamla hemmabana - den 20 april.


STCC i GTB 13-14 juni 2008

Stcc kommer att köra en tävling i frihamnen i gtb. MK Scandia tillsammans med BMWSC kommer att arrangera denna tävling. Banan är 1700m och kommer byggas permanent på frihamnens pir. Det kommer bli en riktig motorfest. Åskadare kommer skeppas med båt från centrum över till piren. Supporterklasser kommer bli Carreracup och Camarocup ev någon mer.
Banskiss:
image108

RSS 2.0